Announcement

Collapse

New forum rules

The forum get new posts rules.

A new user will be moderate for new post. After five valid posts, the user will be to have right to post without moderation.

If you have some issue to post or to connect, contact us.
See more
See less

CBD Service not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • CBD Service not working

    Hey guys I'm working with centreon and I did a fresh install on a Linux RedHat 7 and all seems OK but I have the problem that service cbd can't start. I had to install all the stuff by source because the machine don't have an internet connection.
    Centreon Web 2.8.22
    Centreon Engine 1.8.1
    Centreon Broker 3.0.14

    The error that I got is this

    [root@slmjv01nview02 build]# systemctl start cbd
    Job for cbd.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status cbd.service" and "journalctl -xe" for details.

    [root@mylocalmachine build]# systemctl status cbd

    ● cbd.service - SYSV: Centreon Broker
    Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/cbd; bad; vendor preset: disabled)
    Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2018-05-16 18:40:18 CEST; 9s ago
    Docs: manystemd-sysv-generator(8)
    Process: 12141 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/cbd start (code=exited, status=1/FAILURE)

    May 16 18:40:18 mylocalmachine systemd[1]: Starting SYSV: Centreon Broker...
    May 16 18:40:18 mylocalmachine cbd[12141]: The watchdog configuration file isn't found.
    May 16 18:40:18 mylocalmachine systemd[1]: cbd.service: control process exited, code=exited status=1
    May 16 18:40:18 mylocalmachine systemd[1]: Failed to start SYSV: Centreon Broker.
    May 16 18:40:18 mylocalmachine systemd[1]: Unit cbd.service entered failed state.
    May 16 18:40:18 mylocalmachine systemd[1]: cbd.service failed.

    I'm new in Centreon, so I don't understand very much about logs.
    Thank you!

  • #2
    Hi,
    What do you have in /etc/centreon-broker/ ?
    you should see a watchdog.xml file there. It's the config file the logs are stating as missing.

    Comment

    Working...
    X