Announcement

Collapse
No announcement yet.

Error during the generation of the configuration files

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Uman
    replied
    Thanks a lot! I just encountered the same problem on CES 3 / Centreon Web 2.7.2, and your tips did the trick!

    Leave a comment:


  • Slyz
    replied
    Problem resolved:

    1. Disable all services
    2. Generate config files & restart
    3. Mass change on all services
    4. Generate config files & restart

    -> All is working fine

    Leave a comment:


  • Slyz
    replied
    If I check all my services and applying a "Disable", the generation & the restart work.

    Then, when I want to enable all services, the generation & the restart don't work :/ !

    Leave a comment:


  • Slyz
    replied
    It seems me that the problem appears after trying to trigger un "mass change"...

    Leave a comment:


  • Slyz
    started a topic Error during the generation of the configuration files

    Error during the generation of the configuration files

    Hi there,

    Since this morning, I'm not able to generate new configuration files from the Centreon web interface.

    When I'm checking "Generate Configuration Files" or "Run monitoring engine debug (-v)" the status is:

    Progress (0%)
    Preparing environment... OK
    On the other hand, a restart works.

    I've deleted all files under the directory "/usr/share/centreon/filesGeneration/nagiosCFG/1/" and restarted the procedure. Same problem. Files are created but the file services.cfg is empty and some files are not there (like servicegroups.cfg).

    In the Apache log file, I've found a 500 error:

    "POST /centreon/include/configuration/configGenerate/xml/generateFiles.php HTTP/1.1" 500 20 "http://www.xxx.com/centreon/main.php?p=607" "Mozilla/5.0 (Wind
    ows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0"

    What could be the problem ?

    Thanks,

    Bob
Working...
X